Inlägget gjort

Nytt styre krävde längre bromsslang = svårt att hitta men oj vad Speeding levererade snabbt!

Originalstyret på GS450 är alldeles för litet för en scrambler tycker jag. Jag vill ha lite crosskänsla. Så på med ett 80cm styre, dessutom lite högre än originalet. Här kommer en av alla dessa roliga överaskningar som man inte tänker på när man planerar: Med nytt styre hamnar varjrar och ledningar längre bort från ramen med resultatet att ett och annat blir för kort.

Så blev det med bromsledningen. Originalet var exakt så lång som behövdes, så med det bredare och högre styret blev den nu för kort, hur jag än försökte dra om den.

Det är väl snabbt fixat tänkte jag och drog till Lelles. De hade ingen och skickade mig till Slangservice. De skulle ha 800+ kronor. Måste finnas billigare på nätet tänkte jag. Men oj vad det var svårt att hitta något vettigt.

XLmoto hade en bromsslang men den var utan banjo, och de säljer inte banjo till den (märkligt). Ringde till två andra företag som skulle tillverka en bromsslang och det skulle ta två veckor.

Till sist hittade jag till Speeding och sidan Bygg din egen bromsslang. Där väljer man koppling 1, koppling 2, typ av slang samt anslutningens vridning i förhållande till varandra. Gick smidigt att beställa och vid det här laget var jag beredd att det skulle ta en vecka eller så.

Chockad fick jag paketet med posten redan dagen efter! Trodde knappt det var sannt! Dessutom var det den billigaste lösningen av alla jag tittat på, 392 kr för slangen och 95 för frakten.

Så en fet rekommendation till Speeding AB! Tack för er otroligt snabba leverans!

Nu kan jag bygga vidare.

Del 4: Ajaj, den nya bensintanken passade inte!

💬 Diskutera inlägget i Facebook-gruppen Vi som bygger scrambler
eller kommentera nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *