Inlägget gjort

Vi går all in scrambler och bygger högdraget avgassystem!

Först lindade vi bara original-avgasrören med avgasbandage och satte de nya ljuddämparna ungefär där originalen satt. Men det blev ju inte 100% scrambler.

Nej, högdraget avgassystem vill vi ha. Som en riktig scrambler!

svetsa överliggande avgassystem på GS450 scrambler
Knepigt med dragningen. Punktade först ihop rördelarna för att sedan ta loss och helsvetsa.

Så vi köpte hem några olika 90-graders rörböjar från Montano. Sen kapade vi helt enkelt bitar ur originalsystemet och svetsade ihop. Det vore inte så svårt med ett rör, men med en twin är det rätt så knepigt!

Jag skapade en board på Pinterest med alla bilder jag kunde hitta för inspiration. Såg att de flesta drar närmsta rörets första krök över det bortre röret, men jag gjorde en egen variant där det närmaste rörets första krök fick gå under det bortre röret. Det kändes mest praktiskt just då 🙂

Blev hyfsat nöjd med slutresultatet.

Svetsfogarna blir lämpligt osynliga bakom 15 meter avgasbandage – dessutom behövs bandaget för att slippa otäcka brännskador på insidan låret.

högdraget avgassystem scrambler

De coola shorty-ljuddämparna hängdes upp i stötdämparfästet och ett par värmesköldar fick pryda avgasrören.

Observera att högdraget avgassystem inte får vara för nära bensinslang. Vägverkets föreskrifter om motorcyklar VVFS 2003:23 säger:

§38 Bränsleledning som är belägen på mindre avstånd än 100 mm från fordonets avgassystem skall, utöver vad som anges i 37 §, ha särskilt skydd mot värmestrålning.

Hoppas vår värmesköld duger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *