Inlägget gjort

Montering av diskreta blinkers på scramblern

Vi vill ha så diskreta blinkers som möjligt på vår scrambler. Valet föll på små bullet-blinkers med rökfärgade glas och LED-lampor bak, och LED-strips i en liten slang som lindas runt gaffelbenen fram.

Blinkersen bak är inte osynliga, men de smälter ändå in bra i helheten och var enkla att montera. När det var dags att slutmontera bakblinkersen så hade baklyset redan kommit på plats, och det pekade snett uppåt i samma vinkel som loopen (ramens bakdel). Så varför inte låta även blinkersen peka snett uppåt? Jo, det funkar! Så får det bil.

Framblinkersen hade jag först tänkt sätta ovanför nedre gaffelkronan, men kom fram till att det blev ännu diskretare att sätta dem under densamma, ovanför damaskerna.

blinkers fram runt gaffelbenen
Vet man inte var man ska titta så är blinkersen svåra att upptäcka

Fler än en beskådare har sagt: Men du har ju inga blinkers fram!

Jodå, säger jag, och de blir stående och letar tills jag slår på blinkersen 🙂

Eftersom alla fyra blinkers är LED så har vi förstås bytt till ett lastoberoende blinkersrelä. När jag nu ser på videon ovan så kommer jag på att jag glömt justera blinkfrekvensen – den kunde ha varit lite snabbare. Tur att det är enkelt att justera med det här reläet.

8 reaktioner på ”Montering av diskreta blinkers på scramblern

 1. Hur gick besiktningen och var köpte du slingan?

  1. hej Mikael! Ursäkta sent svar. Besiktningen gick hyfsat. Han tyckte att jag skulle ha kedjeskydd och bättre ljusstyrka i bakblinkers. Så jag fick bygga mig ett enkelt kedjeskydd och sätta i starkare blinkerslampor bak. Han mätade länge med tumstocken innan han godkände framblinkersen 🙂 Jag importerade dem från Kina och sålde här i webbutiken. När jag fick nytt jobb var jag tvungen att avvekla butiken tyvärr. Fins lite grejer kvar, men inte denna LED-list tyvärr. Mvh Niclas

 2. Riktigt snyggt bygge! Hur brett avstånd är det mellan blinkersen fram? Har för mig att regelverket säger att det ska vara 24cm mellan de lysande ytorna, men jag kan ha fel. Blev rejält sugen på såna led-strips runt gaffelbenen till min hoj

  1. Hej Emil, och tack! Det är 23 cm på denna hoj – vi får se vad besiktningen säger nästa vecka 🙂 Du har rätt, reglerna säger 24 cm.

   1. Riktigt bra lösning!

    Har ni tonad slang och gula LED eller är slangen gul och LED vit?

    Posta gärna hur det går på besiktningen. Just blinkers är en svår detalj att få till bra på många byggen.

    1. Hej Peter! Som syns på bild och videon så är slangen rökfärgad och LED:en oranga. Ska försöka komma ihåg att posta en uppdatering. Besiktningen är fredag 10/5.

     1. Tjena!

      Vart fick du tag på den oranga ledlisten?

     2. Tjena Emil! Jag importerade dem från Kina och sålde här i webbutiken. När jag fick nytt jobb var jag tvungen att avvekla butiken tyvärr. Fins lite grejer kvar, men inte denna LED-list tyvärr. Mvh Niclas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *