Inlägget gjort

Är det rimligt att försöka bygga scrambler så att motorcykeln går att återställa till original?

Jag tänkte när jag körde igång scrambler-bygget att jag skulle försöka bygga på sådant sätt att motorcykeln skulle gå att återställa till original om man så skulle vilja i framtiden. En dag kan ju originalet vara mer värd än scramblern, resonerade jag.

Därför bestämde jag mig direkt för att plocka bort bensintanken och skaffa en annan, eftersom jag inte ville lacka om originaltanken. Dessutom tyckte jag att originaltanken var lite för klumpig för en scrambler.

Nästa beslut enligt återställningslinjen var att skaffa andra stötdämpare. Jag vill nämligen ha svarta stötdämpare, och jag vill inte lacka om originalen eftersom jag vill kunna återställa…

Men nu börjar jag undra om den här ambitionen är rimlig.

När man rensat bort en massa grejer från hojen så uppenbaras en väldig massa “öron” – fästen för det man plockat bort, som nu ser väldigt konstigt ut att ha kvar. Och ju mer man kapar bort desto mindre görligt blir det att återställa.

En rejäl modifiering av ramen som man ändå måste göra är att kapa bort de två bakre utskjuten som hållit ankstjärten. Dessa måste bytas mot en rundning om det ska bli scrambler. Eller? Det kanske finns alternativ – kommentera gärna! Janne kommenterar att man kan bygga en pakethållare. Vi har sparat en del inspirationsbilder för pakethållare här →

utskjuten för ankstjärten bak på motorcykeln
Vad ska man göra med de fula utskjuten för ankstjärten bak?

Efter alla dessa modifieringar börjar det kännas orimligt att tänka sig att den någon gång ska återställas till original.

Jag tror jag släpper det och går all in. Fram med vinkelslipen och sälj originaldelarna på eBay!

2 reaktioner på ”Är det rimligt att försöka bygga scrambler så att motorcykeln går att återställa till original?

  1. Den utskjutande delen för “ankstjärten” kan med fördel moddas om till en paktehållare. En sådan bakom ett monosäte (rätt gjort) kan ge goda scramblerbibbar… Tycker jag…

    1. Hej Janne! En väldigt bra idé! Gillar också pakethållare. Har sparat ett gäng idéer för pakethållare på Pinterest https://www.pinterest.se/scrambleride/tail-light-hoop-fender-solutions-for-scrambler/
      Nästa bygge kanske 🙂 /Niclas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *